Historiek

Onze oorsprong ligt in het voetbalmilieu.  Om aan onze jeugdspelertjes iets te kunnen aanbieden bij Kerstmis of een uitstapje in de zomer waren we op zoek om centjes bijeen te krijgen.  Ik vertelde dat tegen enkele vrienden en deze raadden me aan om eens een wandeltocht te organiseren.  Steun kregen we van een paar wandelaars die reeds de kunst van het inrichten van een tocht onder de knie hadden.
Bij onze eerste tocht, wat voor mij nog altijd de avontuurlijkste en boeiendste was, kregen we 132 deelnemers over de vloer.
Later staken we de hoofden bij elkaar en vroegen aan het verbond VWF de voorwaarden om toetreding tot de federatie. Een paar mensen van het provinciaal bestuur waaronder Wilfried Rogier en Georges  kwamen ons de uitleg verschaffen en de kar was aan het rollen.
Waar is de tijd naartoe toen we nog met 5 moedigen iedere zondag ijverig onze wandelingen uitzochten om zo vlug mogelijk de stempels te vergaren om erkend te worden bij de Vlaamse Wandelfederatie vzw. Deze 5 dapperen waren de pioniers van onze club.
(Govaerts Marcel, Govaerts David, Dewil Freddy, Vanoeveren Vivianne en Dewil Bert).
Dit lijkt reeds zeer lang geleden maar de werkelijkheid leert ons dat het nog maar 10 jaar achter de rug is. Inderdaad onze wandelclub werd officieel in september 1996 boven de doopfond gehouden.
Later kregen we twee organisaties toegewezen, een officiële tocht (rond 21 juli) en een wintertocht (eind februari of begin maart).
De werking binnen onze club had ook een positieve invloed op de aangroei van leden.
Hoe meer leden hoe meer ideeën. De vraag naar een busreis werd vlug gesteld en in 1998 was dit een feit. We gingen naar Brugge.
We zaten zeker niet stil.  De zondagswandelingen werden uitgebreid naar zaterdag- en weekwandelingen, er werden ook meerdaagse wandeltochten aangedaan.  De 2-daagse van Blankenberge, de 4-daagse van de Ijzer en Vielsalm staan nu hoog aangeschreven bij menig wandellid van de club.  Bij deze gelegenheden zie je de kameraadschap zo groeien.
Voorbije zomer (Juli 2006) hadden we de eer om de Provinciale Wandeldag van Brabant te mogen organiseren. Met 1910 wandelaars kunnen we terugblikken op een geslaagde onderneming.

Ik hoop voor de toekomst dat we het hierbij niet zullen laten en dat er weer andere initiatieven zullen genomen worden ten voordele van onze club.
                                                                                                              Govaerts Marcel